Wat fantastisch dat je donateur bent!

We stellen je betrokkenheid bij de proefdieren zeer op prijs. Door jouw bijdrage kunnen we investeren in proefdiervrij onderzoek. Zo streven we naar betere resultaten voor mens én dier. Samen met jou bouwen we aan een duurzame toekomst zonder het gebruik van proefdieren. Bedankt!

Marja zuidgeest
Algemeen Directeur

Onze toekomstplannen

Proefdiervrij ziet zichzelf als de motor achter de ontwikkeling van proefdiervrij onderzoek. De wereld van de wetenschap en technologie ontwikkelt zich razendsnel en nu is het juiste moment om extra vaart te zetten achter een proefdiervrije wetenschap.

Projecten

Meer dan een half miljoen proefdieren te redden. Samen bundelen we onze krachten!

Betere wetenschap zonder proefdieren

De wetenschap ontwikkelt zich razendsnel. Steeds meer wetenschappers zijn druk bezig met het ontwikkelen van proefdiervrij onderzoek. Waarom? Omdat proefdiervrij onderzoek betere en betrouwbaardere resultaten oplevert dan dierproeven. Door samen te werken met wetenschappers en proefdiervrij onderzoek te stimuleren willen wij ervoor zorgen dat onderzoek zonder proefdieren de norm wordt.

Bouw mee aan een proefdiervrije toekomst

Ben jij begaan met het lot van de proefdieren en wil jij samen met ons bouwen aan een toekomst die beter is voor mens en dier? Investeer dan in een van onze projecten!

€ 583 Opgehaald / € 5.400 Doel
11%

Fase 1

Onderzoek naar haarvaatjes kan zonder proefdieren

Voor een goede werkende bloedsomloop moeten onze haarvaatjes gezond zijn. Als deze vaatjes beschadigd raken kunnen we ziek worden. Dit willen we tegengaan met medicijnen, maar voor het testen van 1 stof zijn 5.000 proefdieren nodig. Dit kan anders!

€ 1.555 Opgehaald / € 10.000 Doel
16%

Fase 2

Zeg nee tegen de plofmuizen!

Heb jij weleens van een plofmuis gehoord? Bij ons kwamen er direct allemaal akelige associaties op. Helaas blijken deze ook aardig te kloppen. Want voor onderzoek naar leverziekten worden muizen gebruikt, die zo worden vetgemest dat hun levers opzwellen.

Alzheimer-onderzoek kan zonder proefdieren!

Voor Alzheimer-onderzoek worden veel proefdieren gebruikt, maar hier brengt dr. Scheper verandering in! Zij wil een onderzoeksmodel ontwikkelen dat proefdieren kan vervangen in Alzheimer-onderzoek. Hiervoor is jouw hulp nodig. Doneer en zorg dat dit model er komt!

Proefdiervrij bloedvatenonderzoek

Door dit proefdiervrije bloedvatmodel zijn op den duur geen proefmuizen meer nodig voor onderzoek naar bloedvaten én wordt essentiële informatie over hart- en vaatziekten verkregen. Dr. Stephan Huveneers bestudeert menselijke bloedvat- cellen en weefsels in het lab.

Living Biobank spaart duizenden proefdieren

Onderzoekers werken hard aan de ontwikkeling van een revolutionair onderzoeksmodel: organoids! Dit model is opgebouwd uit menselijk weefsel en kan duizenden proefdieren redden. Samen zorgen we ervoor dat dit model er komt. Help je mee?

Gezondere baby’’s zonder dierproeven

Prof. Aldert Piersma voegt kennis uit verschillende wetenschappen samen. Zo wil hij nieuw onderzoek mogelijk maken waardoor risico’s van chemicaliën op ongeboren baby'’s beter in kaart worden gebracht. Dit onderzoek kan in de toekomst enorme aantallen proefdieren vervangen!

Huisdier doneren aan de wetenschap

Als je huisdier overlijdt is dat een droeve gebeurtenis. Helaas zullen alle huisdiereigenaren hier een keer mee te maken krijgen. Toch is het een mooi idee dat jouw overleden huisdier een proefdier kan redden. Het dierdonorcodicil maakt dit mogelijk!

Beter hartonderzoek –zonder proefdieren

In hartonderzoek worden veel honden gebruikt. Zo ook bij onderzoek naar bijwerkingen van kankermedicijnen op het hart. Maar door het onderzoeksmodel van prof. Passier kunnen de honden in de nabije toekomst met pensioen!

Tumoren tegen tumoren

Onderzoek naar kanker is ontzettend belangrijk. Helaas worden veel proefdieren gebruikt voor het testen van kankermedicijnen. Prof. Hoeijmakers brengt hier verandering in! Hij ontwikkelt een nieuw testmodel voor kankermedicijnen waardoor proefdieren niet meer nodig zijn!

Plastinaten – –onderwijs zonder proefdieren

Om goede dierenartsen te worden moeten studenten diergeneeskunde oefenen op dieren. Vroeger werden hiervoor proefdieren gedood. Doordat overleden huisdieren geplastineerd kunnen worden is dat nu niet meer nodig! Deze techniek vervangt proefdieren in het onderwijs!

Afgerond

Onze partners

Voor een wereld zonder proefdieren

word donateur of doneer eenmalig